3x Electric trucks

Provkörning av Volta Trucks el-lastbilar på eComExpo

av | 2023-08-08 | nyheter

Den svenska ellastbilstillverkaren Volta Trucks begår svensk mässpremiär på eComExpo i Arlandstad den 27-28 september. Företagets första modell Volta Zero kommer inte bara att visas, den kommer också att finnas för provkörning. Dessutom deltar Volta Trucks grundare i två seminarier.

Svenska lastbilstillverkaren Volta Trucks har väckt stor uppmärksamhet med sin eldrivna lastbilsmodell Volta Zero. Lastbilen skiljer sig från de eldrivna modellerna från de stora tillverkarna genom att redan från början vara helt och hållet byggd för eldrift.

Volta Zero finns i 16- och 18-tons utförande och är konstruerad för distributionstrafik i städer. Den har bland annat ett mycket lågt insteg och stor vindruta samt kamerabackspeglar som ger bättre sikt genom sidorutorna. Till skillnad från hur det traditionellt är i lastbilsbranschen så byggs Volta Zero helt färdig – med skåp – på fabriken i Österrike. Räckvidden på en laddning är ca 20 mil.

Volta Trucks grundare Carl-Magnus Norden är också på plats personligen under mässan och deltar bland annat i två seminarier den 28 september.

För pressackreditering maila mats.genberg@elife.se

 

Ladda ner din fribiljett här!

Få våra nyheter!

Skriv in dig här så får du våra korta nyheter c:a en gång i månaden. Alltid om hur vi tillsammans gör transportbranschen fossilfri!