eCarExpo generell

Di och eComExpo i nytt samarbete – skapar Sveriges största mötesplats för fossilfria transporter

av | 2023-02-22 | nyheter

eTransportmässan eComExpo växlar upp och blir Sveriges största mötesplats för fossilfria transporter. Detta genom ett nytt samarbete med Dagens Industri. Di’s nya högnivåmöte om emobilitet ”E-mobility Summit” kommer att avhållas i samband med mässan den 27 september i år.

När elbilsmässan eCarExpo nyligen hölls i Stockholm så slog den alla tänkbara rekord vad gäller både publik, utställare och mediaintresse. Idag är den Nordens största mässa för nya bilar – alla kategorier,
Transportsektorn ligger några år efter personbilarna i sin omställning, men trenden är tydlig: alla går mot fossilfrihet och intresset för eComExpo är stort.

– Transportbranschen arbetar stenhårt med att bli fossilfri på olika sätt, vare sig det handlar om väg, järnväg, sjöfart eller flyg, säger Anna Fägersten på eLife Nordic AB som arrangerar eComExpo.
– Det har dock saknats en mötesplats där allt ifrån el lastbilar och nya elnät till vätgasdrivna flygplan kan visas upp och diskuteras. Och där alla från chaufförer till politiker och beslutsfattare kan se den nya verkligheten på riktigt.

eComExpo avhölls första gången i april 2022 och årets upplaga blir den 27–28 september. Nu väljer Di att samarbeta med mässan och lägger sin helt nya konferens ”E-mobility Summit” i anslutning till den. DI Gruppen ser eComExpo som en spännande och viktig mötesplats och mässa att förlägga ett högnivåmöte på. (Läs mer om ”E-mobility Summit” här.)

– Vi ser fram mot att skapa en inspirerande och agendasättande konferens för de tyngsta beslutsfattarna på mässans första dag. Omställningen av transportsektorn pågår för fullt och det finns bland mobilitetsekosystemets beslutsfattare ett stort behov av att dela visioner, ambitioner, goda exempel samt diskutera hur hinder och utmaningar ska hanteras, säger Mikael Salo, grundare och ansvarig för Di Mobilitet.

– Di-samarbetet är en bekräftelse på att detta är något marknaden har saknat, säger Anna Fägersten.
– Vårt mål är att man som besökare både ska kunna ”klämma och känna” och lyssna på och lära sig av riktigt kloka människor.
– Klassisk mässa, seminarier, konferens och provkörningar – allt på en gång.

eComExpo 2023 avhålls på Scandinavian XPO i Arlandastad den 27–28 september.