Collage Testdrive

Provkör eldrivna lastbilar, transportbilar, mopeder … och gaffeltruckar … på eComExpo

av | 2023-09-11 | nyheter

Nu är det klart vilka elfordon som kommer att gå att provköra på eComExpo i Arlandastad den 27–28 september. Det blir ett spann från elmopeder till tunga lastbilar. I och med att provkörningarna sker på Test Track 1 som är ett inhägnat område, så räcker det med B-körkort vad du än ska provköra.

eComExpo har utvecklats till att inte bara vara en mässa för hållbara transporter. Här erbjuds också provkörning av ett dussin olika eldrivna fordonsmodeller – i alla storlekar.Provkörningarna sker på Test Track 1 som ligger bara någon minut från själva mässan, och det kommer att gå transporter mellan mässan och banan non-stop.

– Många har kört elbilar. Men de flesta yrkesförare har aldrig provat en eldriven transportbil eller lastbil. Det säger Anna Fägersten på eComExpo.

– Vi vill ge chaufförer, åkerier, media, beslutsfattare och politiker möjlighet att känna själv. Att prova och uppleva.

På eComExpo kommer det att finnas tunga lastbilar från Volvo, Mercedes-Benz och Volta Trucks att provköra. Tack vare att provkörningen sker på inhägnat område räcker det med vanligt B-körkort även för dessa.Här kommer också att finnas transportbilar från Mercedes-Benz och Maxus där de sistnämnda bland annat visar sin eldrivna pickup T90EV. Den första eldrivna pickupen på den europeiska marknaden. I den allra minsta klassen finns fyra elmopeder från Yadea.

En udda fågel är den eldrivna gaffeltrucken EA 8-600 från småländska Merlinum. Med en lyftkapacitet på 8000 kg är detta en truck som är fjärran från de vanliga lagertruckarna. Detta är en fullvuxen pjäs som är byggt för att hantera tungt gods och till och med hela containrar.

Provkörningarna bokas i respektive utställares monter.

eComExpo har fri entré, och biljetter kan laddas ner här:
https://www.ecomexpo.se/biljetter/

Här är alla fordon för provkörning:

  • Volvo FH Electric
  • Mercedes-Benz eActros
  • Volta Trucks VoltaZero
  • Maxus T90EV Pickup
  • Maxus e-Deliver 9
  • Mercedes-Benz eSprinter
  • Mercedes-Benz eCitan
  • Merlinum EA 8-600
  • Yadea elmopeder

(fler kan tillkomma)

_____

Ackreditering – MediaNu börjar det bli dags för ackreditering – skicka bara ett mail till vår PR-chef: mats.genberg@elife.se

Vi har ingen dedikerad pressdag. Du är lika välkommen oavsett om du kommer onsdag den 27 eller torsdag den 28 september.

Vill du boka provkörning eller prata med någon speciell person så skriv gärna det i mailet.

Se gärna vårt seminareprogram så att du inte missar något spännande seminarie:
https://www.ecomexpo.se/programpunkter/

Få våra nyheter!

Skriv in dig här så får du våra korta nyheter c:a en gång i månaden.
Alltid om hur vi tillsammans gör transportbranschen fossilfri!