Goupil Sverige kommer till eComExpo

”Vårt mål är att träffa nya kunder – inom nya områden”

När blev du senast omkörd av en Goupil? Har du någon gång promenerat i en parkmiljö är sannolikheten nämligen stor att en eldriven G2, G4 eller G6 har svischat förbi med en parkförvaltare bakom ratten. Goupil Sverige har huvudkontor i Västra Frölunda. Och nu förbereder man sig som bäst för sin närvaro på eComExpo i Arlandastad 6–7 april.

”Kundsegmentet för oss är kommuner, Svenska Kyrkan samt bostadsbolag – privata och kommunala. Även industrier som Scania, Volvo, Ringhals kärnkraftverk samt gruvor använder våra elfordon”, berättar försäljningschef Thomas Ryberg.

”Våra arbetsfordon används till allmän service inom fabriksområdet på industrier. Hos kommuner används elfordon till papperskorgstömningar, bevattning, ogräsbekämpning, högtryckstvättning och allmän städning i utomhusmiljöer.”

Men under eComExpo har Thomas Ryberg som mål att träffa nya kunder, inom nya områden. ”Vi har en produkt som passar perfekt för paketdistribution och logistik. Den här sektorn har mycket att fundera på kring sin omställning. Inte bara att gå över till elektrifierat, utan även till att börja använda mindre fordon – det är där vi är intressanta.”

En Goupil kommer fram i princip överallt tack vare de ytterst kompakta yttermåtten. Fordonen är robusta i sin konstruktion och tack vare lätta litiumbatterier, fria från nickel och kobolt, möjliggörs lastvikter upp till 1.000kg.

”Jämfört med en paketcykel gör våra fordon 50 km/h. Det innebär högre produktivitet, högre lastkapacitet och bättre arbetsmiljö för föraren. En effektivare distribution med hög framkomlighet även i trånga utrymmen, helt enkelt.”

Thomas nämner Holland som ett föregångsland när det gäller transportsidans sista länk i kedjan. I Holland har man logistikhubbarna mer centralt och kan därmed ha mindre fordon för den sista delen i distributionen. Goupil ägs av amerikanska Polaris och är störst i Europa på tillverkning av elektriska arbetsfordon, anpassade för städer både i Sverige och Europa. Fabriken producerar över 3.000 elfordon per år och tack vare en stark ägare som Polaris är Goupil i ständig utveckling.

”I vår monter planerar vi att visa hela vår produkttrio, alla får ju plats! Vår storsäljare är mellanmodellen G4 med en räckvidd på upp till 200 km. Precis utanför mässan kommer vi att erbjuda provkörning. Det är ett utmärkt tillfälle för att uppleva smidigheten i en Goupil”, säger Thomas Ryberg.

”En sista sak. Registrerar man sin G4 som N1-fordon är den samtidigt godkänd för klimatbonus med upp emot 60 000 kronor. Ett riktigt starkt argument när samtalet glider in på TCO”, avslutar Thomas.

Läs mer: www.goupil.se