3x Electric trucks

25 fria seminarier om hållbara transporter på eComExpo

av | 2023-06-26 | nyheter

Nu är seminarieprogrammet för eComExpo i det närmaste klart. Vid sidan av mässans utställardel kommer besökarna även kunna delta i fler än 25 seminarier om olika aspekter av framtidens hållbara transporter. Här diskuteras allt från tunga el-lastbilar till vätgas, elvägar och elflygets roll i framtiden. Med riktigt tunga namn på scenen och helt utan kostnad.

eComExpo är inte bara landets stora mässa om hållbara transporter, här finns också ett digert seminarieprogram. I fler än 25 seminarier på två scener diskuteras hållbara transporter ur alla tänkbara vinklar. Från lagstiftning om laddare till vilken roll drönare och sjöfart kommer att kunna spela.

– Vi har totalt ca 100 personer som kommer att delta på scenerna, säger Anna Fägersten som är marknadschef på arrangerande eLife Nordic.

– Vi har jobbat hårt med att skapa ett program som både vad gäller innehåll och personer ska vara roligt, spännande, viktigt och ge dig som lyssnar ny kunskap. Och vi vill ha massor av interaktion från publiken. Även de som står på scenen är ju där för att lära!

Bland ämnena som kommer att diskuteras finns bland annat vätgas, elflyg/drönare och sjöfartens roll. Men också hur den offentliga sektorn ska fås att agera rätt och bland annat ha teknikneutrala krav i sina upphandlingar.

– Vi konstaterar att näringslivet tagit ledningen i omställningsarbetet. Man är flexibel och snabbrörlig och upplever ofta att man hindras snarare än hjälps av åtgärder från myndigheter.

Bland deltagare märks chefer från klassiska tunga företag som Skanska, ABB, Volvo, PostNord, Scania och SEB. Dessa blandas med människor från nya företag som ellastbilstillverkaren Volta, elflygsföretaget Heart Aerospace, energilagerbolaget Stella Futura och drönarutvecklarna Katla Aero.

Den offentliga sektorn representeras bland annat av Malmö Stad, Trafikverket, Region Örebro Län, Skellefteå Kommun.

eComExpo går av stapeln på Scandinavian XPO i Arlandastad den 27-28 september

För pressackreditering maila mats.genberg@elife.se

 

Ladda ner din fribiljett här!

Få våra nyheter!

Skriv in dig här så får du våra korta nyheter c:a en gång i månaden. Alltid om hur vi tillsammans gör transportbranschen fossilfri!